FAMILIALE BEMIDDELING

Voordelen van bemiddeling

Het is uiteraard veel interessanter om een conflict in der minne op te lossen. Ieder van ons is zich hiervan bewust door zijn eigen dagelijkse ervaring.

Een gerechtelijke procedure leidt vaak tot een onherstelbare breuk in de betrekkingen, vooral in conflicten met personen uit onze onmiddellijke omgeving, zoals familie, buren of collega’s. Dit is grotendeels te verklaren door het afstandelijke, officiële en soms vijandige karakter van de procedure.

Bij het overleg onder begeleiding van een erkend bemiddelaar gaan de partijen samen op kalme en serene wijze op zoek naar een voor beide partijen aanvaardbare oplossing voor hun conflict. Bovendien gebeurt dit in een gezellige en vertrouwelijke ruimte. Als de uiteindelijke oplossing door beide partijen wordt aanvaard, verhoogt dit de kansen op de toekomstige naleving ervan.

Bemiddeling is dus goedkoper, sneller en aangenamer dan een procedure met advocaten. Zelfs als u reeds advocaten heeft ingezet, kan u nog altijd om een bemiddeling vragen, voor een deel of het geheel van de overeenkomst, en wordt zo lang de procedure met de advocaten opgeschort.  U kan u natuurlijk, indien gewenst, zelfs tijdens die bemiddelingsperiode ook in raad laten bijstaan door uw advocaat.